01 april - Pattaya

Hej hej hej!
Det har hant en del spannande grejer har i asien sen jag skrev sist. Det blev inget Koh Tao for oss eftersom vi kande att vadret formodligen skulle vara lika illa dar som det var pa Koh Samui, sa vi avbokade den biljetten och bokade en till Bangkok istallet med tanke pa att vi hort att vadret skulle vara som bast uppe rumt omkring Bangkok. Tur var val det, annars hade vi varit fast dar med andra turister och hoppats pa att bli evakuerade!

Den dagen vi skulle ta oss ifran Koh Samui till Bangkok kunde vi inte aka for vadret var for blott sa det blev uppskjutet en dag. Dagen efter kom bussen och hamtade oss och vi akte i en inlackande buss till hamnen (ca 1,5h). Det hade nu regnat i 2 dygn utan att sluta ens en minut. Nar vi kom fram till hamnen sager dem att det inte gar nagra batar forran morgonen efter, och klockan var inte mer an 13 nar vi fick hora detta. Vaskorna hade busschaufforerna slangt ner i vattenpolar pa marken och regnet var som niagarafallen, sa ni kan ju tanka er hur vara stackars vaskor sag ut. Vi fick ga pa bussen igen for dem skulle ta oss tillbaka till Chaweng och vart hotell. Vi akte runt en timma genom gator som var alldeles fulla med vatten bara for att komma tillbaka till hamnen igen. For da skulle det visst ga en bat vid 16 iaf. Vi blev annu blotare och fros mer an vi kunde minnas att vi gjort ens hemma under -20 perioden. Efter en mycket blot resa sa kom vi fram till bangkok, tva mobiler fattigare och med humoret ganska langt under tipptopp. Vi tog en taxi till pattaya som enligt yr.no skulle ha bast vader i hela thai.

Sa nu befinner vi oss har, i horstaden. Ursakta the words that are coming out of my mouth men jag kan inte kalla det annat. Det ar gubbar, inte en enda yngre an 45, som gar runt med thaitjejer och vi har hort fran mer an en att dem koper massa till dem och det ar bara snuskigt. Vadret har inte varit sa bra som vi hoppats, men det ar iaf inte oversvamning som i sodra thai. Idag fick vi faktiskt 2 soltimmar. Galna i solen som vi ar sa nojer vi oss inte med att det ar varmt och molningt hela dagen, sa vi har bestamt oss for att aka annu langre upp i landet, mot udon thani som ska ha stralande sol och 34 grader, sen ska vi tillbaka till bangkok for att pussa pa TANJA! :D

Man vet dock aldrig om vi haller oss till planen, men det ar sa det ser ut nu. Det blir en nattbuss som lamnar Pattaya imorgon kvall klockan 22. Hotellet i udon ar ett 4-stjarnigt. Eftersom det ligger mitt i landet sa kande vi att vi kunde kosta pa oss att bo pa ett fint hotell med pool med tanke pa att vi formodligen inte kommer lamna hotellet sa ofta.

Detta inlagget skulle vara ett kort om var senaste vecka, ibland blir det inte riktigt som man tankt sig. Nu ska vi ut och shoppa lite! Hoppas att ni mar bra dar hemma och att ni inte har nagon mer ackelsno!


har skulle ni fatt se en bild pa hotellet i udon, men denna datorn gar mig pa nerverna for den ar langsammare an de ackliga gubbarna som sitter framfor mig och dricker ol. kommer bilder nar jag haffat battre internet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0