26 mars - kuta & gili in our hearts

efter ubud och tsunamiradslan var vi nere i kuta igen! alskade stad. vi sov dar tva natter sen akte vi bat ut till gili trawanga. en liten o utan bilar med hastar och hastbajs istallet, genomcharmig verkligen! vi sov dar tre natter, sen var vi nere pa kuta igen. det var har vi splittrades, 2 manadersganget begav sig mot bangkok och jag, micka och sofie stannade tva extra natter innan vi flog till thailand och koh samui. under vara sista dagar pa kuta sa var jag sjuk och lag inne storre delarna av dagarna. men sista dagen tog jag mig i kragen och tog mig till stranden for att testa pa den dar jalva surfingen som jag inte hunnit med innan! sjukt haftig kansla nar man bara glider med sadar, men jag ska inte pasta att jag var duktig pa att sta pa den dar plankan, det var mycket svarare an jag trodde, haha!

vi befinner oss som sagt pa koh samui igen och det bara pissar ner! det ar varsta monsunskurarna och det ar ingen ide att ta med sig ett paraply ens for det hjalper liksom inte sa mycket, haha.
igarkvall var vi ute under ett stromavbrott och dansade sen nar vi skulle hemat runt 4 sa skulle vi sjalvklart ha lite mcmat, tyvarr sa kunde de ju inte laga ngt men vi haffade allt som fanns kvar, 10 chicken bits och en stor pommes.
idag sov vi lite langre och sen har vi atit pa pizza hut och nu sitter vi har, blir en thaimassage snart tycker jag allt.
imorgon har vi bokat biljett till koh tao for att det ska vara en himla fin o, men vi borjar bli fundersamma pa om vi ska hoppa over den eftersom det inte lar vara battre vader. kanske blir att vi tar oss uppat mot pattaya och koh lan istallet!

varldens basta nyhet! KARA KARA TANJA! hon ska komma hit om mindre an 2 veckor! hon ska vara med oss i koh chang, koh samet och bangkok! det ar helt galet vad lycklig jag ar over detta! att fa backpacka med alfred i 2 veckor! men sen ska ni dar hemma inte bli chockade nar hon ar brunare an mig nar vi kommer hem! aiight?!


BILDER FRAN BALI:

drinking coconut on kuta


pa gili med hela ganget


utgang pa rudy's @ gili


finfina stranden @ gili


paus i vantan pa solnedgang efter cykeltur runt gili






_________________________________________________________________________________

TILLBAKA PA KUTA


sa var vi bara tre kvar


"paddle girls, PADDLE!" haha


jag ramlade...


...och ramlade...


...stod upp lite...


SEN GASADE JAG BARA KORDE!


basta privata instruktoren Tanga


forfest hemma hos surfganget


GO HARD TODAY!


kara new arena med sjukaste personalen!
"EXCUSE ME! MAILBOY!"

S e e   y o u   w h e n   I   s e e   y o u !

14 mars - tsunami & ubud

Tjena, tjena! som balineserna ropar efter oss har!
det har hant lite hemskheter i varlden de senaste dagarna som alla formodligen vet om. i fredags hade vi en helt vanlig dag har pa kuta, jag och babs chillade runt i stan och shoppade lite eftersom vadret inte riktigt var pa var sida. sen skulle vi ga vidare till en bungy jump stallning dar vi skulle traffa de andra, vi vantade snallt pa dem vid stranden sen nar vi traffades sager sofie till oss att det har varit en tsunami varning och berattar om tsunamin i japan som hade varit samma morgon. det sjukaste av allt var att vi inte sett eller hort ngt om japan tsunamin forran hennes mamma ringde och berattade om varningen for indonesien. vi blev smatt radda och borjade fundera pa vad vi skulle hitta pa, hur illa det egentligen var, nagon av oss sa att vi skulle aka till flygplatsen och ta forsta planet harifran, da ar det en kvinna som sager "NO NO! By the time you get to the airport it's too late!". alla vi 8 blev panikslagna och precis i denna sekunden ringer pappa upp och jag borjar grata i hans ora och skrammer livet ur mina kara foraldrar. for dem lat det som om jag sag tsunamin komma emot oss.

i all denna stress och panik sa borjar flera av oss grata och hor fran nagon att vi ska forsoka ta oss upp i bergen, sa vi fixar tva taxi och aker mot hotellet for att fa med oss grejerna. sen tar jag, micka, mia och malin en taxi uppat mot Ubud som ligger 50 km ifran stranden och pa hogre hojd. vi sa alla att vi skulle aka upp och sova dar ngn natt for att avvakta och se hur efterskalven artar sig. men sen blev det bara att vi fyra akte i tva natter, det kandes skont att vara pa avstand ifran stranden for pavag uppat skickade mias mamma ett sms och skrev att dem har varnat for lombok som ligger ca 1 timma ifran kuta beach sa da holl vi pa att skita ner oss, speciellt eftersom de andra fortfarande var kvar nere pa hotellet och funderade pa om dem skulle aka upp eller inte. men som sagt, det blev bara vi fyra och eftersom tsunamin bytte riktning mot usa sa blev det ju ingen skada. sjukt laskigt att vara sa nara nar nagot sant har hander, sa nara men anda sa ovetande, usch usch.

vi hade tva mysiga dagar uppe i ubud med shopping och fika och himla roliga taxichaufforer, sen begav vi oss ner mot kuta igen eftersom vi kande oss trygga igen. dar motte vi upp de andra och var ute tillsammans igarkvall men imorse lamnade dem oss och begav sig mot gili.

imorgon far det bli surf for vi hann ju aldrig med det i fredags. juste vi sag finaste solnedgangen idag ocksa! underbart vacker, sa den ska vi spana pa imorgon ocksa!
hoppas ni mar bra allihop och ni kan val halla tummarna att jag inte far regn har imorgon nar jag vill lara mig sta pa bradan i vagorna!


fick mysiga presenter vid hotellet uppe i ubud titt som tatt


igarkvall pa green box, cochen tipsar bra hon ;)


hela ligen underifran med dubbelhakorna


utgang igarkvall, maria och babs <fjortishjarta>



grymt fin solnedgang som sagt!
imorgon blir det den och en bintang tror jag allt, haha!
that's how they do it here on kuta!


vill bara passa pa att saga att vi borde ta vara pa varandra och var jord lite mer!
- because the world is a place that will eat you alive in one day -

10 mars - Kuta Beach, BALI!

SELAMAT MALAM!
yes yes! jag lar mig indonesiska har i landet!
nu har vi varit pa bali i nagra natter och jag alskar det!
tyvarr sa ar stranden lite snuskig eftersom regnperioden precis slutat och den dragit upp massa skit. men vi har en liten mysig pool pa hotellet sa vi klarar oss anda, imorgon ska vi dock till stranden och surfa lite, haha.
det borjar dra sig mot sitt slut for 5 av oss nu, kanns ganska skit surt men det visste vi ju innan vi akte ocksa.
jag, micka och sofie har iaf planerat igenom var sista manad ganska fint, det blir koh samui, koh tao, koh phangan, koh samet, koh chang, bangkok och kanske phuket och pattaya!
kanns sjukt att halva tiden gatt! idag ar det exakt 6 veckor kvar till hemgang! tycker det gar liiiiiiiiiiite for fort!
men men! kommer bli roligt att traffa alla nar vi kommer hem iaf, och att traffa maten ser jag mest fram emot!
nu maste jag gitta for sofie och babs vantar, men jag ska forsoka uppdatera en ggn till innan vi beger oss fran bali, sa ni far se hur mina surf skills ser ut, haha!

dream land, bali

godaste maten!

 

sofies fodelsedag! vi firade henne med frukost pa sangen och sen drog vi till ett vatten land, waterbom (SJUKT KUL!) men jag hade ingen kamera med mig sa det far bli bilder pa det pa facebook senare.

sen pa kvallen blev det finmiddag och en riktigt ALL IN utgang!


10 mars - singapore... och lite malaysia

Renaste landet jag har skadat? YEEES!
Sjukaste reglerna jag hort talas om? YEEES!
1. du far inte tugga tuggummi
2. du far inte dricka vatten offentligt
3. du far inte spotta pa gatan (okej, denna ar val ganska okej anda)

men man ser skillnad ocksa! det ar sa rent och det finns inte en flack pa marken fran tuggummi eller en liten servett som ngn slangt ifran sig! OCH SEN ARKITEKTUREN! insane! den ar sa ren och modern och liksom lite overklig typ, sten cool!
sen kandes det inte som en vanlig storstad, det var pa nagot satt mer hemtrevligt, en stad som jag verkligen kan tanka mig att bo i en vacker dag! fast jag saknar nog kara mamma-maten for mycket for att kunna flytta utomlands alltfor lange.

tyvarr sa blev det inte singapore mer an en natt for vi kunde inte hitta ett plan som gick efter tva natter sa vi fick fly landet redan efter 24 timmar. men vi hann anda se hela staden for vi akte upp i ett pariserhjul pa kvallen sen dagen efter irrade vi runt och forsokte shoppa och se sa mycket som mojligt, var dock for dyrt for vara nu ganska snala planbokar. haha!


galna brudar pa vift i singapore

hejda singi



det blir visst lite baklanges nu men jag maste bara namna att innan vi begav oss till Singapore sa var vi pa en  jattemysig o i Malaysia. Salang, Tioman. det var sa sjukt bra under vara 3 natter dar! invanarna var genom snalla!
vi at middag pa kvallarna sen hangde vi med urinvanarna pa en bar sen chillade vi galet, ena kvallen vid den minsta bonfire ni kan tanka er, den andra utanfor Azmi's dykarstalle. det blev dock ganska jobbigt att lamna stallet efter man lart kanna folket, men man far se till att inte fasta sig for hart vid folk eftersom vi forflyttar oss ganska snabbt hela tiden. det var iaf de basta manniskorna jag har traffat pa resan tror jag! sa gastvanliga och mana om att alla ska vara med och leka, haha! underbart!



TIOMAN!


Basta restaurang med basta chicken!


add the worker
jib the divemaster ;D


Azmi from Azmi dive


long beach @ tioman



babs o mia snorklar som varsta proffsen



och jag chillar galet



sjukaste vattnet!



mia med sitt 30 ariga ragg, haha!



bonfire mys, haha!
sjalva brasan ar bakom!



mindre fina stranden pa tioman




asa en liten pose-bild pa det!

tagga BALI inlagg!


RSS 2.0